Een budget kinderfeestje organiseren

Tips voor een low-budget kinderfeestje

Als wij een kinderfeestje organiseren voor onze kinderen dan gaat het maar om een ding en dat is de glimlach op het gezicht van de kinderen.

Om met die glimlach op het gezicht het feestje te eindigen hoef je echt niet de hoofdprijs te betalen voor het feestje. Met de huidige gasprijzen en het geld dat je kwijt bent in de supermarkt is alles al duur genoeg. Hieronder een aantal tips voor een budget kinderfeestje:

Organiseer een filmavond thuis.

Een filmavond thuis is supergezellig en zo georganiseerd. Je gaat even langs de budget supermarkt voor magnetronpopcorn, chips,  en iets te drinken. Heb je Netflix, dan kun je daar een leuke film uitzoeken, zonder dit abonnement kun je op NPO Start gratis een hele collectie films gratis bekijken.

Wat heb je bespaard: (6 kinderen en 1 volwassene)

 • Een kinderkaartje is 7,50 en een volwassenkaartje 12 euro. Je bespaart dus 57 euro.
 • Voor eten/drinken betaal je in de bios  7*2,50 voor drinken en 7*3 euro voor popcorn, ofwel 38,50 euro. In de supermarkt ben je hier zo'n 5 euro voor kwijt.
 • Totaal besparing zo'n 90 euro.

Ga naar een speelbos

Een natuurspeeltuin of speelbos is echt een heerlijke plek om zijn. Neem een picnictas mee en combineer het wandelen in het speelbos met een leuke lunch. Onze favoriet is het speelbos op de Salllandse Heuvelrug, maar je vindt ze overal. Wat is er dan zo leuk aan een speelbos - je bent lekker buiten, kunt inspelen op de seizoenen, en meestal zijn er voldoende uitdagende speelobjecten.

Waar nog meer (er zijn nog veel meer speelbossen, hier een selectie).

 • Speelbos Lorken in Drenthe - link
 • Belevenisbos Lelystad - link
 • Speelbox Gilze - link
 • Banjerbos - Diemen - link
 • Speeldernis in de Biesbosch - link

Wat heb je bespaard: (6 kinderen en 1 volwassene)

 • Het speelbos is een leuk alternatief voor een indoor klimparadijs zoals Monkeytown - Een kinderkaartje is 8,95 en een volwassenkaartje gratis. Je bespaart dus 53,70 euro.
 • Voor eten/drinken betaal je voor een feestje vaak 3 euro extra voor eten/drinken. In de supermarkt ben je voor de picknick ongeveer 15 euro kwijt. Dat verschilt niet zo veel.
 • Totaal besparing zo'n 55 euro.

Zet een speurtocht uit

Voor een speurtocht moet je zelf even aan de bak - hij ligt er namelijk niet vanzelf maar is wel een stuk goedkoper om te organiseren dan naar bijvoorbeeld een middagje speuren in een dierentuin. Wat heb je nodig - routekaartjes, een leuk thema, en spelletjes voor kinderen om te doen.

tip: Avonturenbeer heeft een leuke speurtocht in ridderthema die je flink op weg helpt met routekaartjes, spelletjes en tips. Je bent dan 15,95 kwijt voor dit kant-en-klare draaiboek

Wat heb je bespaard: (6 kinderen en 1 volwassene):

 • Een dierentuin is wel echt een duur uitje en misschien niet de beste vergelijking met een zelfmaak speurtocht. Je bent zo 19 euro per kaartje kwijt voor kinderen en 23 euro voor volwassenen. Je bent dus 137 euro kwijt voor een middagje plezier.
 • Wanneer je een kant-en-klaar draaiboek koopt voor 15,95 is je voordeel 121 euro.
 • Alternatieven op de dierentuin zijn bijvoorbeeld het Videogame museum (12 euro per kaartje), het klimbos (19 euro per kaartje).

Organiseer een themafeestje thuis

Het doel - > de glimlach 🙂 Wat is er nou leuker dan je kind zien lachen als jij als Professor Plof proefjes laat mislukken, of dat je kinderen een middagje als ninjago aan de slag gaan om Lord Garmadon proberen te verslaan. Je hebt wat creativiteit en tijd nodig om dit te organiseren maar je kijkt gegarandeerd terug op de leukste, en goedkoopste feestjes ever.

Wat heb je bespaard: (6 kinderen en 1 volwassene):

 • Zie de besparing bij speurtocht.

Organiseer een escaperoom thuis

Een escaperoom thuis is prima zelf thuis te maken. Ik heb er een blog over geschreven met daarin tips en tricks om zelf aan de slag te gaan.

Wil je niet zelf aan de slag, dan kun je een kant-en-klare escaperoom kopen. Avonturenbeer heeft er een aantal - zoals De Grote Bankoverval, Ontsnapt uit de Dierentuin, of Klimaatactie.

Wat heb je bespaard: (6 kinderen en 1 volwassene):

 • Het alternatief op een escapegame thuis is dat je naar een escaperoom afreist. Supervet natuurlijk zo'n echte kamer waar de kinderen uit moeten zien te komen, maar ook prijzig. Je bent zo'n 22 euro per kind kwijt, en dus 135 euro.
 • Het alternatief, een kant-en-klaar print&play escapespel kost ongeveer 15 euro. Je bespaart dus 120 euro.

Laat een reactie achter