Draaiboek voor een kinderfeestje

Draaiboek voor een kinderfeestje

Zodra je een Avonturenbeer draaiboek hebt gekocht voor een kinderfeestje gaat je stress-niveau voor je aankomende feestje direct naar beneden. Het draaiboek helpt je stap-voor-stap in de voorbereiding en uitvoering van een geweldig kinderfeestje. Alles staat er in, van kant-en-klare uitnodigingen, een heldere planning, een boodschappenlijst en een beschrijving van alle activiteiten.

Planning

Voor ieder feestje geven we een of meerdere suggesties voor een planning. Is je feestje op woensdag uit school, dan ziet het programma er net wat anders uit dan wanneer je bijvoorbeeld op een zaterdagochtend een feestje geeft.  Voor iedere activiteit staat duidelijk vermeld hoe lang de activiteit ongeveer duurt. Natuurlijk kun je hier van afwijken, en daarom zit er ook altijd een blanco planning in het draaiboek die je zelf kunt invullen. Handig!

 

Activiteiten

Iedere activiteit is uitvoerig uitgewerkt. Zo zie je snel wat er nodig is om het spel of onderdeel uit te voeren, welke boodschappen je mogelijk zelf moet kopen in de winkel, en hoe je de activiteit moet uitvoeren.

De beschrijving is uitgewerkt in een aantal logische fases. Wat moet je van te voren voorbereiden, welke materialen heb je nodig, wat vertel je aan de kinderen, en hoeveel tijd heb je nodig voor iedere stap.

draaiboek kinderfeest

Themafeestjes

De draaiboeken voor kinderfeestjes zijn in thema. Dat wil zeggen dat er een leuke verhaallijn is die zich gedurende het feestje ontvouwt. Denk aan een ridderfeestje waar de kinderen de koning moeten helpen een schat te zoeken en tegelijkertijd ridder kunnen worden, of een professor die zich moet voorbereiden op een uitvindersexamen.

Ga je mee in het verhaal en neem je een themarol aan, of ben je de verteller van het verhaal. Beide opties zijn mogelijk.

Boodschappenlijst

Het draaiboek is print&play, maar voor het feestje heb je nog wat aanvullende spullen nodig. Zo heb je bijvoorbeeld sateprikkers en marshmallows nodig voor het torenbouwen in het uitvindersfeestje, of ontbijtkoek voor het koekhappen bij het ridderfeestje. Alle boodschappen staan netjes onder elkaar zodat je met 1 lijstje naar de supermarkt kunt.

Spelletjes voor tussendoor

In de draaiboeken voor kinderfeestjes staan ook een aantal extra spelletjes voor tussendoor. Zo vind je drukke spelletjes (hollandse leeuw, tikkertje, zwaard vechten), of wat meer rustige spelletjes (stoepkrijten). Ook voor deze spelletjes een heldere beschrijving van de activiteit, wat je nodig hebt, etc.  Het zijn korte spelletjes die zo tussendoor kunnen. Dus zijn de kinderen bijzonder druk, en moeten ze even stoom afblazen - dan ga je even iets anders doen.

Uitnodiging

Je kunt helemaal los gaan en zelf mooie uitnodigingen maken voor het feestje, maar het draaiboek levert ook een kant en klare uitnodiging mee. Deze print je dubbelzijdig, en daarna vul je de gegevens van je feestje in zoals de datum, tijd, etc.

Compleet draaiboek

Je krijgt dus een compleet draaiboek voor je kinderfeestje. Alle onderdelen zijn goed doordacht en uitgewerkt. Hiermee neem je alle stress weg voor je feestje, en je hoeft het alleen nog maar uit te voeren.

Snel in huis

Ja, het is namelijk print&play. Zodra je een draaiboek hebt gekocht krijg je direct de bestanden in je mailbox. Wanneer je er extra's bij besteld zoals zwaarden, brillen, of knutselspullen, zoals verf, dan worden ze meestal de volgende dag verzonden.

Laat een reactie achter