Een Harry Potter kinderfeestje organiseren

Een Harry Potter kinderfeestje organiseren is een geweldige manier om de liefde voor de magische wereld van Hogwarts tot leven te brengen. Hier zijn enkele ideeën voor activiteiten om het feestje tot leven te brengen:

  1. Sorteerhoed ceremonie: Begin het feestje met een ceremonie waarbij de jarige job en de gasten door de Sorteerhoed worden ingedeeld in de vier afdelingen van Hogwarts: Griffoendor, Huffelpuf, Ravenklauw en Zwadderich.
  2. Toverdrankjes: Laat de kinderen hun eigen toverdrankjes maken met verschillende ingrediënten en kleurstoffen. Zorg voor veilige ingrediënten zoals frisdrank, siroop en snoepjes. Laat ze ook hun eigen etiketten maken voor hun drankjes.
  3. Bezems en ballen: Speel een potje Zwerkbal in de tuin. Verdeel de kinderen in teams en geef ze elk een bezem en een bal. Het doel is om de bal door de ringen te gooien en zo punten te scoren.
  4. Schattenjacht: Organiseer een schattenjacht door het huis of de tuin en verstop verschillende objecten die te maken hebben met de Harry Potter-wereld. Maak de zoektocht spannender door aanwijzingen te geven en de kinderen uit te dagen om puzzels op te lossen.
  5. Toernooi van de drie tovenaars: Laat de kinderen verschillende uitdagingen aangaan, zoals het vinden van de Gouden Snaai, het doorlopen van een hindernissenparcours en het verslaan van een draak of een Basilisk.
  6. Tovenaarshoeden maken: Laat de kinderen hun eigen tovenaarshoeden maken van papier, karton, stof en andere materialen. Laat ze hun hoeden personaliseren met hun eigen toverspreuken, emblemen of insignes.
  7. Foto's maken: Maak foto's van de kinderen in hun tovenaarskleding en decoreer de foto's met stickers en magische effecten.
  8. Vliegles: Pak de bezemstelen erbij en zet een parcours uit in je tuin of in het speeltuintje in de buurt. Welke afdeling heeft als eerste het parcours afgelegd.

Met deze activiteiten zullen de kinderen een onvergetelijke ervaring hebben op het Harry Potter kinderfeestje. Laat hun verbeelding de vrije loop en geniet van de magische sfeer die gecreëerd wordt

Een draaiboek voor een Harry Potter feestje

Ben je op zoek naar een kant-en-klaar draaiboek voor een Harry Potter Feestje? Dan heeft Avonturenbeer de oplossing voor je. In het Harry Potter draaiboek pakket zit alles wat je nodig hebt om zelf een kinderfeestje te organiseren. Er zijn 8 beproevingen in detail uitgewerkt met duidelijke instructies hoe je dit feestje moet organiseren. Je moet het feestje wel zelf leiden een een aantal ingrediënten kopen om de activiteiten te organiseren.

Laat een reactie achter