Herfstvakantie tips 2022

Herfst, herfst, wat heb je te koop... De herfstvakantie 2022 komt er aan en dat betekent dat je er weer op uit kunt je je gezin. Hier een aantal leuke tips voor de herfstvakantie.

store_klimaatactie_4

Enveloppenspel - Speel een familie mysterie -  Buiten stormt en regent het, en binnen zit je met een lekkere kop warme chocomelk met je gezin een mysterie op te lossen. Wie heeft het slecht voor met het klimaat en wil de natuur vernietigen. In drie rondes los je een spannend mysterie op en red je de wereld.

geocachen herfstvakantie

Geocachen -   Dit kan overal in Nederland en je hebt alleen een telefoon nodig met een geocache app. Een geocache is een klein doosje of kokertje dat ergens verstopt ligt. Er kunnen ook hele routes zijn waar je via puzzeltjes van koker naar koker gaat. Onze kinderen noemen het schatzoeken en wat is er nou leuker dan een lekker schatzoekwandeling in het bos in de herfst. Brechje schreef er ook een blog over op Oermensjes - link.

strand

Uitwaaien op het strand -   Heb je de hele ochtend binnengezeten dan kun je in de middag lekker nog even naar het strand om daar uit te waaien. Heerlijk een rondje wandelen over het strand. Misschien vind je nog wel mooie schelpen.

tickets_nationaal_militair_museum_nmm_soesterberg

Naar een leuk museum -   Op de website van de museumkaart kun je allerlei leuke activiteiten bekijken voor kinderen. Zo is er een riddertoernooi op Slot Loevestein, kun je Lasergamen in het Nationaal Militair Museum of dino's bekijken in Leeuwarden.

 

bron foto: nationaal militair museum

overzicht de grote bankoverval

Escapegame -   Je kinderen gaan lekker aan de slag met een escapegame. Zo gaan ze op zoek naar de bankovervallers, of proberen ze de uitgebroken dieren weer in hun hok te krijgen. Een escapegame is een leuke afwisseling die kinderen een paar uur bezig houdt. De escapegames van Avonturenbeer zijn print&play, je kunt dus direct beginnen.

herfst

Lekker naar een speelbos - In de herfst is het bos prachtig. Je kunt mooie kastanjes of bladeren zoeken. Ook kun je op zoek naar een mooi speelbos van Natuurmonumenten of een ander speelbos.

Waar nog meer (er zijn nog veel meer speelbossen, hier een selectie).

  • Speelbos Lorken in Drenthe - link
  • Belevenisbos Lelystad - link
  • Speelbox Gilze - link
  • Banjerbos - Diemen - link
  • Speeldernis in de Biesbosch - link
kastanjepoppetje

Maak mooie herfstknutsels - Heb je leuke kastanjes gevonden in het bos, maak er dan mooie kastanjepoppetjes van met een kastanjeboor. Op de website van Leuk met Kids vind je nog veel meer leuke herfstknutsels.

Laat een reactie achter