klimaatactie een spel voor gezinnen
vanaf7jaar
moeilijk3
tijd
huis
gezinbutton

 15,95 19,95Opties selecteren

Samen met je gezin een mysterie oplossen?

Het gaat niet goed met het klimaat en daar moet iets aan gedaan worden. We hebben de slimste mensen van de wereld bij elkaar gezet en zij hebben iets ontdekt, namelijk bijzondere bloemzaadjes. We noemen ze ook wel 'superzaadjes' en deze zaadjes maken de aarde weer beter en helpen zo tegen de klimaatverandering.

Niet iedereen vindt dit een goed idee, er is een geheime organisatie die deze superzaadjes wil stelen. Zij verdienen namelijk heel veel geld met vervuiling, en willen alles graag laten zoals het is.

 

 

misterx

Ik ben Geheim Agent X, en ik ben deze mysterieuze organisatie op het spoor. Ik kan ze alleen niet in mijn eentje aan, en heb jullie hulp nodig. Je opdracht: Ontmasker deze geheime organisatie, en zorg ervoor dat zij de superzaadjes niet in handen krijgen. Ik zal mijn aanwijzingen met jullie delen zodat jullie mij kunnen helpen. Er zitten berichten in geheimtaal bij, en ook andere mysterieuze aanwijzingen. Voor mij te moeilijk, maar ik denk dat het jullie wel moet lukken.

sunflowers-1533671_1920

Hoe werkt 'Klimaatactie!' ?

 • Je ontvangt een fysieke doos in je brievenbus. In deze doos zitten drie enveloppen en een introductiebrief.
 • Drie enveloppen, want het familiemysterie wordt in in drie scenes gespeeld. Die geheime organisatie heb je namelijk niet zomaar te pakken.
 • Als je er klaar voor bent, dan schuif je de eerste envelop door de brievenbus, je legt hem bij de ontbijttafel, of legt hem op de mat van de tent. Dan is het tijd om te spelen!
 • Iedere envelop bevat 5-6 verschillende puzzels. Je moet vaak een puzzel oplossen voordat je met een andere verder kunt. Het is dan ook best even een uitdaging om goed te begrijpen wat je nu moet gaan doen. Daarom doen jullie het ook met je gezin, want veel weten meer dan 1.
 • Je hebt ook een telefoon/tablet of computer nodig met internet. Er is een filmpje, en daarnaast moet je een aantal keer een code invoeren om verder te kunnen.
 • Je speelt de enveloppen in volgorde, en iedere envelop kost je ergens tussen de 45 minuten en een dik uur.
 • Aan het einde van iedere scene is er een cliffhanger.... speel niet direct door, maar wacht lekker een paar dagen voordat je verder speelt.
Klimaatactie familiespel
klimaatactie familiespel
enveloppen

Wat maakt dit familiespel bijzonder

 • Je speelt Klimaatactie! met je gezin - ofwel een leuke manier om samen tijd door te brengen en met elkaar aan de slag te gaan.
 • Klimaatactie! is een scenario gebaseerd spel. Je wordt opgezogen door het verhaal, en wil niets liever dat Geheim Agent X slaagt in zijn missie.. Of zit er nog een addertje onder het gras, en is X niet wie we denken dat hij is?
 • Je speelt het spel in 3 rondes. Drie keer een dik uur puzzelen met in totaal zo'n 20 puzzels.
 • Niet alleen een fysiek spel, maar ook duidelijk een online element. Heb je puzzels opgelost, dan zul je naar de virtuele stad San Theodoros moeten om daar een gebouw aan te klikken en een code in te voeren.

 15,95 19,95Opties selecteren

FAQ

avonturenbeer klimaatactie