Pakjesavond krijgt een onverwachte wending

Deze sinterklaasavond neemt pakjesavond een onverwachte wending - er blijft namelijk een pakje over en niemand weet voor wie dit pakje is. Volg de geheime aanwijzingen en los dit mysterie op.  Gegarandeert een avond vol plezier! 

"Nou dag hoor, ik ben het Sinterklaas. Super suf natuurlijk van mij dat ik niet meer weet voor wie dit pakje is. Ik zou echter Sinterklaas niet zijn als ik geen oplossing voor dit probleem heb. Komen jullie mij helpen?"

Sinterklaas

Een leuk mysterie

Je bent ongeveer een uur bezig om alle aanwijzingen op te volgen en uit te zoeken voor wie het laatste pakje is. Een heerlijke ontdekkingstocht die je samen met je gezin ervaart.

Read More

Toegankelijke puzzels

De puzzels zijn leuk om te doen voor kinderen vanaf 9 jaar en tot een jaar of 14. Kom je er echt niet uit dan zijn de oplossingen ook beschikbaar

Read More

Print & Play

Je hebt alleen een printer nodig om dit sinterklaasspel te kunnen spelen. Er is geen internet nodig, dus maak je klaar voor een echt lekker klassiek offline spel.

Read More

Hoe werkt deze sinterklaas escapegame

 • Download het spel, print het uit en je kunt binnen 5 minuten spelen.
 • Je speelt het met je gezin of met 2-5  spelers
 • Je regelt zelf een pakje dat overblijft en waar geen naam op staat. Dit pakje is op het laatst natuurlijk voor jullie zelf
 • Makkelijk thuis te organiseren
 • Je krijgt een duidelijke handleiding met instructies hoe het spel voor te bereiden en wat de antwoorden zijn van de puzzels
 • Een Avonturenbeer spel - dus gegarandeerd een leuke middag/avond

Wat krijg je precies opgestuurd

 • We sturen niets fysieks op - je krijgt een mail en kunt direct starten
 • Een PDF met daarin de verschillende spellen
 • Een PDF met een draaiboek en de oplossingen
 • Er zijn 6 verschillende opdrachten die je uit gaat voeren.
 • Iedere opdracht levert een aanwijzing op waarmee je uiteindelijk uitzoekt voor wie het missende pakje is
 • De opdrachten zijn los van elkaar te spelen, maar je moet vaak wel eerst op zoek naar aanwijzingen voor je kunt spelen.

Sinterklaas escapespel

Het verloren pakje is een familiespel / escapegame dat je speelt tijdens de sinterklaasperiode. Het lijkt wat op een escapegame, echter je hoeft nergens uit te ontsnappen. Wel moet je tijdens dit spel Sinterklaas helpen om een pakje bij de juiste ontvanger te bezorgen. Sinterklaas is de hele nacht in touw geweest en heeft honderden pakjes bezorgt, er is er echter eentje over.... Voor wie zou dit pakje zijn.

Een escapespel lijkt een beetje op een escaperoom. Je hoeft er echter je deur niet voor uit en kunt het thuis spelen. Voor een aantal escapespellen heb je meerdere ruimtes nodig waar je uit moet ontsnappen. Ontsnapt uit de Dierentuin is een voorbeeld van zo'n escaperoom. Voor het sinterklaasspel heb je echter maar 1 kamer nodig - je speelt het dus gewoon in de woonkamer of aan tafel.

Je krijgt een set materialen en moet dan zelf aan de slag om uit te zoeken wat je moet doen. Doordat deze versie ook voor kinderen is, maken we het niet te moeilijk. De opdrachten zijn genummerd en je zoekt aanwijzingen met hetzelfde nummer.

Je hebt geen internet of app nodig voor dit spel. De aanwijzingen zijn van papier, en soms moet je iets zoeken, knippen, plakken of op een andere manier ontcijferen. Lekker oldschool dus.

Je bent ongeveer een uur bezig, en dit spel is leuk om te spelen voor kinderen vanaf een jaar of 9.

Veelgestelde vragen over de sinterklaas escapegame

Reviews

Leuke escaperoom die voor kinderen van 8/9 goed te doen is. Ze gaan er helemaal in op en voor je het weet zijn alle opdrachten opgelost en mag het pakje geopend worden.