8 tips voor een tienerfeestje

Een speurtocht, naar de ballenbak, glow-in-the-dark golfen, adventure city… been there, done that…Je kinderen worden al wat ouder, en hier kun je niet zomaar meer mee aankomen. Wat kun je dan wel gaan doen? Hier een aantal interessante opties

Crazy88

Deze staat helemaal bovenaan de lijst met te gekke kinder / tienerfeestjes. Je gaat aan de slag met 88 te gekke opdrachten waar je een foto/filmpje van maakt voor punten. Dit zijn geen gewone opdrachten, nee je hebt durf, lef, creativiteit en bijzondere talenten nodig voor Crazy88. Wat dacht je van – wissel kleding met iedereen in je groepje, help een kapper, ruil een ei om voor iets groots, etc.

Klimbos

Er is altijd wel een klimbos ergens in de buurt en zijn je kinderen avontuurlijk aangelegd dan is dit een uitstekend feestje. Onze favoriete klimbossen zijn het Klimbos in de Biesbosch – deze heeft een supervet tokkelparcours. Het klimbos in Garderen, waar ook leuke uitdagingen zijn voor kleinere kinderen, en het klimbos in Ruurlo. Daar kun je ook een vette fietstocht fietsen over de zevensprong.

Filmavond en pyjama party

Onze tiener wilde al 2 jaar achter elkaar een filmavond met haar vrienden/vriendinnen. Overdag samen met je zoon/dochter naar de supermarkt om lekkere dingen te kopen voor ‘s avonds en een ontbijtje voor de volgende dag. Daarna op Netflix of een andere streamer een leuke film uitzoeken en daarna als ouder snel wegwezen.

Escaperoom of Escapegame

Een escapegame kun je lekker thuis doen en duurt vaak een uur tot 1,5 uur. Dit valt prima te combineren met gourmetten of bijvoorbeeld zelf pizza bakken. Een alternatief is dat je naar een escaperoom gaat. Iedere grote stad heeft er wel een, en hier is ook een handig overzicht.

Zwemmen

Is het lekker weer, geef je kinderen dan een kaartje voor een lekker buitenbad en geld voor een ijsje. Is het niet zulk lekker weer dan kun je ook een mooi binnenbad uitzoeken. Een middagje zwemmen is altijd een succes. Hier is een overzichtje van zwembaden in Nederland

Kanoën

Wederom voor de wat meer avontuurlijk ingestelde kinderen is een middagje kanoën een erg leuk avontuur. Een prachtige plek om te kanoën is in de Biesbosch. Doordat hier eb en vloed is verandert de natuur voortdurend, en misschien zie je zelfs wel bevers. Je kunt ook overnachten op een aantal eilanden in de Biesbosch -dus neem je tentje ook mee.

Kookworkshop

Onze dochter wil graag iedere week in ieder geval 1x iets bakken. Dat zijn vaak niet de meest gezonde dingen zoals koekjes, cake, taart, en dergelijke. Je kunt dan ook een kookworkshop organiseren voor je zoon/dochter en vrienden en vriendinnen. Dit kan prima thuis, maar je kunt ook een kookworkshop boeken. Denk aan een workshop taart of bonbons maken. Ga je thuis aan de slag, dan kun je bijvoorbeeld samen pizza maken.

Creatieve Workshop

Als laatste tip de suggestie om een creatieve workshop te organiseren. Er is zoveel mogelijk, dus kijk vooral naar de interesses van je zoon/dochter. Hier een aantal suggesties voor workshop.

  • Workshop Mozaiek – je maakt een spiegel, bord, schilderij of iets anders met mozaïek
  • Workshop Graffiti – te gek toch, om zelf te leren iets met graffiti te maken
  • Workshop Bon Bons maken – hij kwam stiekem hierboven ook al aan de orde
  • Workshop Make-up’en – je kunt er nooit te vroeg mee beginnen 🙂
  • Workshop Vlog maken – hoeveel youtube kanalen wil je hebben?

Laat een reactie achter