Tips voor een geweldig superheldenfeestje – tips voor meer dan 15 spelletjes en activiteiten

tips voor een superheldenfeestje

Tips voor een geweldig superheldenfeestje!

Superleuk natuurlijk een superheldenfeestje. De Hulk, Batman, Boy Robin, Wonderwoman, Black Panther, er zijn genoeg superhelden om er een leuk feestje mee te beleven.

Kinderen, maar ook volwassenen vinden het geweldig om superheld te spelen. Waan je even in een wereld met superkrachten waarin alles kan en je als held het slechte gaat verslaan. Alles kan en niets hoeft, je hoeft even niet na te denken over schoolzaken of andere moeilijke dingen - je bent onverslaanbaar, supersnel, oersterk en kan de hele wereld aan.

Het is dus de hoogste tijd om een superheldenfeestje te organiseren. Wat ga je precies doen, hier vind je een aantal tips voor een geweldig kinderfeestje dat je gewoon thuis organiseert.

Spelletjes

Een superheldenfeestje is perfect voor kinderen tussen de 5 en de 8 jaar. Hieronder vindt je een aantal drukke en rustige spelletjes die je kunt spelen tijdens je feestje.

Zo flexibel als spidey

Spiderman moet een parcour afleggen. Hij moet van de ene naar de andere kant. Dat gaat niet zomaar, er zijn laserstralen onderweg (rode draden wol die vastgeplakt zijn met tape) en deze mogen niet aangeraakt worden.

spiderman parcour

Zo sterk als de hulk

Wie is er zo sterk als de hulk? De Hulk is een echte krachtpatser die tanks, vliegtuigen en boten kan optillen. Je gaat blikgooien en op ieder blik zet je een afbeelding van een groot voorwerp. Wie kan de meeste blikken omgooien?

Zo sterk als de hulk 2

Je gaat touwtrekken. Wie is er de allersterkste hulk? Maak groepjes en laat de groepjes tegen elkaar touwtrekken. Kunnen de kinderen ook van de ouders winnen?

Zo slim als Batman - raadspel

Batman heeft geen echte superkrachten, hij moet de schurken met zijn eigen krachten verslaan. Gelukkig is Batman superslim. Zoek op internet een aantal slechteriken die bij superhelden horen, en verstop de kaartjes in het park of in de buurt. De kinderen moeten nu proberen de juiste schurken te zoeken bij de juiste superheld.

Zo snel als Flash... renspel

Er moet een parcour afgelegd worden en het doel is om dit zo snel mogelijk te doen. Ren bijvoorbeeld 3 rondjes rond het huis, of ga naar een park en ren daar een parcour. Wie kan het snelst dit parcour afleggen en is zo snel als Flash....

Wie kent de meeste superhelden - raadspel

Een snel raadspel voor tussendoor. Wie kent de meeste superhelden. Voor ieder superheld dat geraden wordt krijgt het kind een punt. Wie kent de meeste superhelden?

Maak je eigen Infinity Stones / oneindigheidsstenen

Zoek een aantal mooie stenen die je kunt verven en daarna van een mooie tekst kunt voorzien. De kinderen nemen de stenen aan het einde van het feestje mee naar huis, of ze leggen ze buiten op plekjes neer waar andere mensen ze kunnen vinden en meenemen.

Pak de superschurk

Superschurk tikkertje. Je moet als superheld de schurken proberen te tikken. Lukt het je om alle schurken zo snel mogelijk te pakken?

Ontmantel de bom

De superschurken hebben overal bommen achtergelaten. Ze zitten zelfs met een touw vastgemaakt aan de benen van de superhelden. Kunnen we zo snel mogelijk alle bommen onschadelijk maken door ze kapot te trappen. Let op, in sommige bommen zit snoep!

Superhelden quiz

Bedenk allerlei vragen die beantwoord moeten worden, of een variant op pictionary. Ben je wat creatiever, maak dan memory kaartjes met superhelden en schurken.

Kryptoniet estafette

Superman kan niet tegen kryptoniet. Als hij het aanraakt dan raakt hij zijn superkrachten kwijt. Je moet in een estafette kryptoniet in veiligheid brengen (aluminium folie ballen). Deze mag je natuurlijk niet aanraken, dus je hebt ovenhandschoenen aan en pakt de bollen met stokjes vast.

Superheldenmaskers maken

Een superheldenfeestje kan natuurlijk niet zonder maskers maken. Ga lekker aan de slag met pennen en stiften en kleur je eigen masker. Zoek je een voorbeeld van een masker? Hier kun je er alvast 1 downloaden - download

 

Race tegen de klok

Als superheld moet je binnen een bepaalde tijd een moeilijk parcour afleggen en een taak volbrengen. Denk aan het vullen van een grote pan die met gevaarlijke vloeistof gevuld moet worden. De klok tikt, en lukt het de superhelden om dit op tijd te doen?

Ga een superheldenfilm kijken.

Hoe leuk is het als je na een aantal superheld krachtmetingen lekker relaxed bij kunt komen door een superhelden film te kijken.

Tip - ga niet random spelletjes spelen, maar knoop een mooi thema aan je superhelden feestje. Zo kun je bijvoorbeeld eerst je superkrachten gaan trainen zodat je daarna de strijd met de schurken aan kunt gaan. Iedere test die gelukt is levert een stempel of vinkje op en als de superkrachten kaart vol is krijgen de kinderen een diploma.  In het Avonturenbeer draaiboek voor het Superhelden Feestje krijg je een kant-en-klaar diploma, spelletjeskaart, en uitleg hoe je alle activiteiten kunt organiseren.

Superhelden eten

 • Bij een superhelden feestje hoort natuurlijk ook superhelden eten. Maak allerlei kleine kaartjes met daarop kreten als 'slimheidssap', 'sterke spierenpoeder', 'krachtnootjes', 'snelheidswater', etc. Dit motiveert de kinderen om lekker veel dingen te eten waar ze hun superkrachten mee aansterken.
 • Voor de lunch kun je bijzondere pannenkoeken bakken. Voeg wat groene kleurstof toe aan de pannenkoeken, en je bent het eten van de Hulk aan het opeten.

Aankleding - verkleed als superheld

 • Je kunt de kinderen vragen om als hun favoriete superheld verkleed te komen. Zet het op de uitnodiging, en kijk hoe de kinderen verkleed aankomen. Zorg dat je wat extra spullen hebt voor kinderen die vergeten zijn zich te verkleden
 • Op het feestje zelf kun je ook superhelden maskers knutselen. Deze zijn eenvoudig online te vinden. Je print ze uit, kleurt ze in en met een elastiekje maak je ze vast om het hoofd van de kinderen.
 • Op internet kun je ook allerlei bordjes, bekers, bakjes en andere spullen kopen in superheldenthema. Wil je los gaan en alles in thema doen, ga dan lekker even shoppen bij Bol of Amazon.

Een kant-en-klaar Superheldenfeestje?

Wil je er niet teveel over nadenken, ga dan aan de slag met een kant-en-klaar superheldenfeestje. Het Grote Superhelden Feest is een draaiboek waarmee je zonder poespas zelf een kinderfeestje organiseert. Je wordt bij de hand meegenomen bij het voorbereiden en uitvoeren van een fantastisch feestje.

Aanbieding!

Het Grote Superhelden Feest

 10,95

Het Grote Superhelden Feest is een geweldig kinderfeestje voor kinderen van 5 tot 8 jaar. De Superhelden kunnen de strijd tegen de schurken niet alleen aan en hebben jullie hulp nodig.

Het Grote Superhelden Feest bestaat uit twee onderdelen. Tijdens dit kinderfeestje laat je eerst zien hoe goed je superkrachten zijn. Laat dus zien hoe behendig, flexibel, slim en sterk je bent en of je door  muren heen kunt kijken.

Als alle 5 opdrachten geslaagd zijn, dan ga je aan de slag om de superschurken te verslaan. Dit zijn ook 5 opdrachten. Je gaat Kryptoniet ontwijken, de strijd aan met schurken, materialen verzamelen, een diamantroof voorkomen en zorgen dat alle schurken gepakt worden.

Zijn alle 10 missies geslaagd dan mag je je een echte superheld noemen. Je krijgt dan ook een diploma waar je trots op kunt zijn.

Hoe leuk! Met dit draaiboek werk je toe naar een geweldig kinderfeestje. Stap voor stap wordt je door het programma geloodst en zorg je er voor dat je feestje echt een knalfeestje wordt. Denk hierbij aan tips voor het eten, een tijdsplanning voor het feestje, de boodschappen die je nodig hebt, en een heldere uitleg van de activiteiten. Het is een print&play draaiboek. Je download het draaiboek, print het uit en kunt aan de slag met je kinderfeestje.

Beschrijving

Superhelden Themafeest

Altijd al een superheld willen zijn? Dat kan tijdens dit kinderfeestje. Beleef een weergaloze ochtend of middag als superheld en versla de schurken. Samen met je vrienden en vriendinnen train je je superkrachten om deze vervolgens te gebruiken om de schurken te verslaan. Dit print&play draaiboek helpt je om een geweldig kinderfeestje te organiseren voor kinderen van 5 tot en met 8 jaar. Stap voor stap word je bij de hand genomen om dit feestje voor te bereiden en uit te voeren. Je krijgt een voorbeeld programma, tot in de puntjes uitgewerkte activiteiten, lijstjes met spullen die je nodig hebt, tips voor eten en snacks, een mooi diploma, voorbeeld uitnodigingen en nog veel meer.

Voor welke leeftijd is dit superheldenfeestje

Dit kinderfeestje is geschikt voor kinderen van 5 tot en met 8 jaar oud. Is je zoon of dochter helemaal gek van superman, batman, of misschien wonder woman? Dan is dit het feestje dat je moet organiseren.

Wat krijg je, en wat moet je zelf regelen

Je krijgt een kant-en-klaar draaiboek in je inbox. Dit draaiboek is beschikbaar zodra je het hebt gekocht in de webwinkel. Wat zit er in dit draaiboek:
 • Een draaiboek van ruim 40 pagina’s waarmee je het feestje van A-Z organiseert
 • Een diploma dat je aan alle superhelden kunt overhandigen aan het einde van het feestje
 • Twee voorbeeld programma’s met tijdspaden voor het feestje
 • Tips voor de lunch, snacks en tussendoortjes waar je printbare superkracht stekers op kunt plakken
 • 10 uitgewerkte activiteiten. Wat ga je doen, wat heb je nodig, hoe vertel je het verhaal en tips om het extra leuk te maken
 • 2 extra activiteiten, als je wat extra variatie zoekt
 • Kant-en-klare uitnodigingen om daarmee kinderen uit te nodigen voor je feestje
 • Leuke uitknipbare maskers die kinderen kunnen inkleuren.
Wat moet je dan zelf regelen? Je hebt voor de spelletjes een aantal dingen nodig die je waarschijnlijk gewoon in de schuur hebt liggen. Denk aan een frisbee, lege petflessen, touw. Ook moet je even 10 blikken bonen leeg eten, want je hebt blikken nodig voor het blikgooien.

Welke activiteiten gaan we uitvoeren op het feestje?

 • Zo sterk als de Hulk –  je gaat blikgooien
 • Zo flexibel als Spiderman – door een laserparcours manoeuvreren
 • Zo behendig als Captain America – met een frisbee een doel raken
 • X-ray ogen als Superman – voelspel
 • Zo slim als Batman – kaartjes bij elkaar zoeken
 • De grote diamantroof –  pionnenroof
 • Raak het Kryptoniet niet aan – estafette
 • Wat hebben we nodig voor de strijd – memory
 • We ontmantelen de bom – ballontrappen
 • We verslaan de slechteriken 1 voor 1 – stoelendans
 

Extra informatie

Activiteit

Verjaardag

Leeftijdsgroep

Basisschool

Leeftijd

5 jaar, 6 jaar, 7 jaar, 8 jaar

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Het Grote Superhelden Feest” te beoordelen

Andere suggesties…

Laat een reactie achter